Τον σκότωσαν για 60 ευρώ-ΒΙΝΤΕΟ

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε σε βάρος τριών αλλοδαπών, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στο έγκλημα στου Φιλοπάππου.  Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες δεν φαίνεται να έχουν εκτίσει ποινή φυλάκισης κατά το παρελθόν.

Ωστόσο, ο 17χρονος Πακιστανός είχε κατηγορηθεί στις αρχές του έτους για ληστεία στο κέντρο της Αθήνας και ήταν αυτός που το βράδυ της 15ης Αυγούστου αφαίρεσε από την τσάντα της 23χρονης κινητό τηλέφωνο καθώς και πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ περίπου, το διαβατήριο της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών. Ο 25χρονος δράστης από το Ιράκ είχε κατηγορηθεί για κλοπές στο κέντρο της Αθήνας.Στην κατάθεσή τους οι δύο κατηγορούμενοι από το Πακιστάν, ανέφεραν ότι το μόνο που ήθελαν εκείνο το βράδυ ήταν να απειλήσουν τον 25χρονο άτυχο φοιτητή αφού όπως παραδέχτηκαν κρατούσαν μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. Όπως όμως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν βρεθεί δύο αλυσίδες λαιμού, γεγονός που καταδεικνύει πως δράστες και θύμα ήρθαν σε επαφή.

Σύμφωνα την αστυνομία ο 28χρονος από το Πακιστάν φαίνεται να έχει κάνει αίτηση ασύλου, ενώ και οι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 – 3 χρόνια.

Η 23χρονη κοπέλα από την Πορτογαλία, το βράδυ της Πέμπτης κλήθηκε από τις αρχές να προβεί σε μία τελευταία αναγνώριση από μία λίστα 20 περίπου υπόπτων. Όπου και τελικά ταυτοποιήθηκαν οι δράστες. Τα ονόματα των δύο δραστών είναι Ahmad Gabeer και Imtisal Younas.

Στα γραφεία της ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βρέθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους έδωσε τα θερμά του συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δούλεψαν πολύ και αξιοποίησαν όλα τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους» είπε ο κος Ανδρικόπουλος.

Σχετικά